GreenDay Probio Forte to potężna mieszanka 7 przyjaznych szczepów bakterii i 5,75 miliardów jednostek tworzących kolonie, które mogą pomóc w utrzymaniu pozytywnej równowagi mikroflory w jelitach. Jest podawany w kapsułkach roślinnych, odpowiednich dla wegan i wegetarian. Odpowiedni stan flory bakteryjnej naszych jelit jest jedną z najwazniejszych spraw, decydujących o naszym zdrowiu i sampoczuciu.
Probiotyki AmiX Probio Forte GreenDay
Hasło mówiące, że jelita są drugim mózgiem człowieka staje się coraz popularniejsze. Do tego w świetle coraz to nowszych opracowań naukowych i zdobywanej wiedzy, stwierdzenia tego typu można potraktować jako prawdę. Jelita są kluczowym elementem do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Odpowiednie trawienie i rozkład pokarmu jest niezmiernie ważne dla każdego procesu zachodzącego w całym ciele. Zachowanie zdrowia jelit powinno być jednym z priorytetów każdego człowieka, a tym bardziej sportowca. Jednym z elementów, który pozwoli Ci doskonale wspomóc swoje jelita są suplementy diety z grupy probiotyków. Produkty te mają na celu dostarczyć do jelit żywe kultury bakteryjne.
Dzięki temu usprawnisz pracę jelit dzięki poprawie mikroflory bakteryjnej. AMIx Probio Forte z serii dla wegetarian GreenDay to suplement probiotyczny, który zawiera aż 7 różnych gatunków bakterii w liczbie 5,75 miliarda! Oznacza to, że każda kapsułka dostarczy twoim jelitom niesamowicie dużą dawkę pozytywnych dla nich bakterii. Probio Forte nie zawiera laktozy, jest wolne od GMO i świetnie sprawdzi się jako uzupełnienie diety wegańskiej. Kapsułki wytworzono ze specjalnej celulozy roślinnej, dzięki czemu bardzo łatwo się trawią i są wolne od składników pochodzenia zwierzęcego. Popraw mikroflorę jelit i zwiększ swoją odporność o nawet 47%!
Co zawiera AMIX Probio Forte GreenDay?
DE111
Pierwszym gatunkiem bakterii, na który trafisz w Probio Forte jest Bacillus subtilis. Szczep bakteryjny spotykany często jako DE111, został odkryty w 1835 roku przez Christiana Ehrenberga. Swoją nazwę, Bacillus subtilis, nadał mu Ferdinand Cohn w 1875 roku. Naturalnie występuje w glebie. DE111 bardzo dobrze znosi trudne warunki i szeroki zakres pH. Bardzo skutecznie wspomaga jelita przy rozkładzie węglowodanów i pektyn. Bacillus subtilis bardzo korzystnie wpływa na organizm. Jego codzienna suplementacja pomaga utrzymać prawidłową mikroflorę bakteryjną, poziom cholesterolu, glukozy i trójglicerydów, nawet w sytuacjach wysokiego stresu połączonego z nieodpowiednim żywieniem.
Lactobacillus acidophilus
Jeden z najpopularniejszych szczepów bakterii, który naturalnie występuje w organizmie człowieka. Znajdziesz go w swoim przewodzie pokarmowym i jamie ustnej. Lactobacillus acidophilus, zwana również L. acidophilus, przypisuje się do pałeczek kwasu mlekowego. Jest powszechnie wytwarzana do produkcji jogurtów. Można ją spotkać w zbożach, mięsie i mleku oraz przetworach z niego wytworzonych. Bardzo dobrze czuje się w niskim środowisku kwasowym połączonym z wysoką temperaturą. Posiada zdolność do przekształcania laktozy w kwas mlekowy. Tworzy odpowiednią, zdrową mikroflorę bakteryjną jelit i pomaga w odpowiedniej syntezie niacyny, kwasu foliowego i witaminy B6.
Bifidobacterium longum
Tym razem przedstawiciel rodziny zwanej Bifidobakteriami. Są to pałeczkowate mikroorganizmy, które naturalnie występują w przewodzie pokarmowym, jamie ustnej i pochwie. Tworzy mikroflorę jelita grubego. Ich naturalne występowanie w produktach spożywczych jest znikome. Powodem tego jest niska tolerancja bakterii na tlen. Bifidobacterium longum uczestniczy w produkcji kwasu octowego. Pomaga zachować równowagę pomiędzy bifidobakteriami a lactobacillusami. Dzięki temu wspiera prawidłową pracę jelit oraz wytwarzanie niektórych witamin i pozytywnych dla zdrowia związków. Pomaga zwalczyć nietolerancję laktozy i niektóre dolegliwości związane z nadmierną ilością drożdzy oraz bakterii a nawet przyczynia się do zwalczania depresji.
Lactobacillus rhamnosus
Kolejna bakteria z rodziny Lactobacillus. Początkowo uznawana za podgatunek L. casei, jednak późniejsze badania dowiodły, że L. rhamnosus to oddzielny gatunek. Jest wykorzystywany do przedłużenia przydatności do spożycia jogurtów. Naturalnie hamuje rozwój, niekorzystnych dla zdrowia, bakterii w jelicie. Suplementacja Lactobacillus rhamnosus doskonale wpływa na równowagę mikroflory bakteryjnej jelit. Jest skutecznym lekiem przeciw biegunce, poprawia wrażliwość na insulinę i pomaga w walce z nadwagą. Zmniejsza ryzyko wystąpienia atopowego zapalenia skóry i infekcji dróg oddechowych. L. rhamnosus pomaga w leczeniu IBS (zespół jelita drażliwego).
Lactobacillus casei
Wspomniany chwile wcześniej L. casei, to kolejna z grupy bakterii gram-dodatnich, należąca do rodziny Lactobacillus. Jest bakterią mezofliną, czyli najbardziej sprzyja jej temperatura 30-40°C. Naturalnie występuje w mleku, dojrzewających serach i kiszonej kapuście. Wytwarza kwas mlekowy poprzez homofermentacje glukozy. Jest częstym dodatkiem do żywności. Ma za zadanie wspomóc trawienie pokarmu i ograniczyć ryzyko infekcji.
Bifidobacterium breve
Drugi ze szczepów bifidobakterii, który możesz znaleźć w Probio Forte. Występuje naturalnie w okrężnicy, gdzie bardzo skutecznie wspomaga trawienie. Podobnie jak wszystkie bifidobakterie, źle znosi środowisko bogate w tlen. Jest bardzo ważnym elementem prawidłowej mikroflory rozwijającego się dziecka. Obecność Bifidobacterium breve wykazano w mleku matki karmiącej piersią. Wytwarza kwas mlekowy i octowy, dzięki czemu skutecznie zwalcza działanie bakterii i drożdzy, które są niekorzystne dla zdrowia organizmu.
Lactobacillus plantarum
Listę bakterii zawartych w Probio Forte zamyka L. plantarum. Przedstawiciel rodziny Lactobacillus, który występuje w wielu fermentowanych produktach roślinnych i ludzkiej ślinie. Jest często wykorzystywany jako bio konserwant. Bardzo dobrze czuje się w temperaturze pomiędzy 12 a 40°C, dlatego doskonale odnajduje się w organizmie człowieka. Jest skutecznym probiotykiem, który skutecznie wytwarza kwas mlekowy i zwalcza niekorzystne dla zdrowia bakterie. Jest doskonałym dodatkiem do żywności oraz mieszanek probiotycznych.
Zdrowe jelita to sprawne działanie układu odpornościowego, dobre trawienie i wchłanianie skłądników pokarmowych a co za tym idzie lepiej funkcjonujące wszelkie procesy metaboliczne w naszym ciele.
Sprawna produkcja enzymów, hormonów i neuroprzekaźników jest zależna od dostępu odpowiedniej ilości witamin, minerałów i pierwiatków. Sprawnie funkcjonujący organizm to brak chorób metaboliczych, kontuzji, depresji oraz innych schorzeń psychicznych, lepsze samopoczucie i piekna sylwetka.
Zalecane dawkowanie GreenDay Probio Forte: 1 kapsułkę 1-3 razy dziennie najlepiej przy posiłkach lub zgodnie z zaleceniami lekarza.
Skład GreenDay Probio Forte :
Serving size: 1 capsule
Servings per container: 60
Active ingredients Amount per Serving
Amix™ Probiotic Bacteria 5,75 billion organisms
DE111™ (Bacillus subtillis), Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium longum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium breve, Lactobacillus plantarum
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.