AMIX Iso Prime CFMjest doskonałym wsparciem dla osób trenujących, przestrzegających zdrowej, zbilansowanej diety. Produkt nie zawiera praktycznie w ogóle tłuszczu ani węglowodanów, zawartośćbiałka na 100g produktu wynosi aż 90%! Dodatkowo odżywka bialkowa od AMIX stworzona została z wykorzystaniem innowacyjnej mikrofiltracji w przepływie krzyżowym – CFM®.
IZOLAT AMIX ISO PRIME Z CERTYFIKATEM CFM
Technologia CFM® sprawia, że białko serwatkowego uzyskane za pomocą tego procesujest wolne odwszelkiej maści zanieczyszczeń chemicznych.Jednym z najczęściej wykorzystywanych sposobów do produkcji izolatów serwatkowych jest separacja jonowa. Podczas tego procesu białko poddawane jest działaniu substancji chemicznych (przykładowo kwas solny, wodorotlenek sodu). Białka wyprodukowane metodąCFM przez Glanbia®są wolne od wszelkich zanieczyszczeń i zapewniają najwyższa jakość produktu cechującego się niezwykle wysoką biodostępnością.
jak powstaje białko CFM
Chcesz wiedzieć dokładnie jakie korzyści daje suplementacja białkiem z certyfikatem CFM? Dlaczego jest lepsze od tradycyjnych odżywek białkwych? Zobacz nasz wyczerpujący artykuł – w którym pokazujemy w przyjazny sposób jakie korzyści daje CFM zastosowany w Amix IsoPrime.
BIAŁKO Z DODATKIEM ENZYMÓW
Pewnie nie raz spotkałeś się z sytuację kiedy to po ciężkim treningu – spożyłeś suplement białkowy, który wywołął uczucie dyskomfortu w żołądku.W odżywkach białkowych od Amix – taka sytuacja nie będzie miała miejsca. A to wszystko dzięki DigeZyme. A co to takiego? Jest to odpowiednio wyselekcjonowana mieszanka enzymów trawiennych, opracowana i opatentowana przez Amerykańską Sabinsa Corporation. Enzymy zawarte w systemie DigeZyme® pomagają w rozkładaniu makrocząsteczek na mniejsze elementy, między innymi aminokwasów które znajduja się w Twojej odżywce. Ułatwia i przyspiesza proces wykorzystanie wszystkich składników odżywczych przez organizm.
DIGEZYME SKŁADA SIĘ Z 5 ENZYMÓW TRAWIENIA
digezyme enzymy trawienne
Amylaza: enzym trawienny którego funkcją jest zerwanie wiązań skrobi i innych polisacharydów, co powoduje wchłanianie glukozy. Jest to enzym trawienny, który pomaga trawić węglowodany.
Celulaza: Pomaga zerwać wiązania celulozowe, włókno roślinne, powodując glukozę i umożliwiając
Lipaza: enzym uzyskany w drodze fermentacji Rhizopus oryzae, który rozrywa wiązania między tłuszczami, głównie trójglicerydami, aż do uzyskania glicerolu i wolnych kwasów tłuszczowych, które później zostaną wchłonięte. Pomaga trawić tłuszcze
Proteaza: enzym uzyskany w drodze fermentacji Spergillus oryzae, którego funkcją jest zerwanie wiązań między aminokwasami, aż do uzyskania wolnych wchłanialnych aminokwasów. Pomaga trawić białko.
Laktoza:enzymy trawienne który rozrywa wiązania laktozy (cukru mlecznego) w celu uzyskania glukozy i galaktozy. Pomaga trawić laktozę.
jak działają enzymy trawienne
SŁODZIKI W ODŻYWKACH BIAŁKOWYCH
Substancja słodząca zastosowana w Amix Iso Prime toSPLENDA. Jest to doskonały i bezpieczny słodzik, który jest bardzo powszechnie stosowany w produktach spożywczych. Splenda jest pochodną sukralozy,nie dostarcza kalorii do organizmu. Dzięki temu odżywki białkowe Amix są smaczne, nie dostarczają cukru, a jednocześnie są odpowiednie dla diabetyków i cukrzyków.W przeciwieństwie do większości tego typu substancji, Splenda nie zostawia nieprzyjemnego gorzkiego posmaku (jak w przypadku stewii, czy ksylitolu) oraznie podnosi poziomu glukozy we krwi.
A jeżeli szukasz równie topowej odżywki białkowej bez substancji słodzących, o smaku naturalnych – sprawdź koniecznie–Amix Zero PRO.
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.