AMIX Iso Prime CFM jest doskonałym wsparciem dla osób trenujących, przestrzegających zdrowej, zbilansowanej diety. Produkt nie zawiera praktycznie w ogóle tłuszczu ani węglowodanów, zawartość białka na 100g produktu wynosi aż 90%! Dodatkowo odżywka bialkowa od AMIX stworzona została z wykorzystaniem innowacyjnej mikrofiltracji w przepływie krzyżowym – CFM®.
IZOLAT AMIX ISO PRIME Z CERTYFIKATEM CFM
Technologia CFM® sprawia, że białko serwatkowego uzyskane za pomocą tego procesu jest wolne odwszelkiej maści zanieczyszczeń chemicznych. Jednym z najczęściej wykorzystywanych sposobów do produkcji izolatów serwatkowych jest separacja jonowa. Podczas tego procesu białko poddawane jest działaniu substancji chemicznych (przykładowo kwas solny, wodorotlenek sodu). Białka wyprodukowane metodą CFM przez Glanbia® są wolne od wszelkich zanieczyszczeń i zapewniają najwyższa jakość produktu cechującego się niezwykle wysoką biodostępnością.
Chcesz wiedzieć dokładnie jakie korzyści daje suplementacja białkiem z certyfikatem CFM? Dlaczego jest lepsze od tradycyjnych odżywek białkwych? Zobacz nasz wyczerpujący artykuł – w którym pokazujemy w przyjazny sposób jakie korzyści daje CFM zastosowany w Amix IsoPrime.
BIAŁKO Z DODATKIEM ENZYMÓW
Pewnie nie raz spotkałeś się z sytuację kiedy to po ciężkim treningu – spożyłeś suplement białkowy, który wywołął uczucie dyskomfortu w żołądku. W odżywkach białkowych od Amix – taka sytuacja nie będzie miała miejsca. A to wszystko dzięki DigeZyme. A co to takiego? Jest to odpowiednio wyselekcjonowana mieszanka enzymów trawiennych, opracowana i opatentowana przez Amerykańską Sabinsa Corporation. Enzymy zawarte w systemie DigeZyme® pomagają w rozkładaniu makrocząsteczek na mniejsze elementy, między innymi aminokwasów które znajduja się w Twojej odżywce. Ułatwia i przyspiesza proces wykorzystanie wszystkich składników odżywczych przez organizm.
DIGEZYME SKŁADA SIĘ Z 5 ENZYMÓW TRAWIENIA
- Amylaza: enzym trawienny którego funkcją jest zerwanie wiązań skrobi i innych polisacharydów, co powoduje wchłanianie glukozy. Jest to enzym trawienny, który pomaga trawić węglowodany.
- Celulaza: Pomaga zerwać wiązania celulozowe, włókno roślinne, powodując glukozę i umożliwiając
- Lipaza: enzym uzyskany w drodze fermentacji Rhizopus oryzae, który rozrywa wiązania między tłuszczami, głównie trójglicerydami, aż do uzyskania glicerolu i wolnych kwasów tłuszczowych, które później zostaną wchłonięte. Pomaga trawić tłuszcze
- Proteaza: enzym uzyskany w drodze fermentacji Spergillus oryzae, którego funkcją jest zerwanie wiązań między aminokwasami, aż do uzyskania wolnych wchłanialnych aminokwasów. Pomaga trawić białko.
- Laktoza: enzymy trawienne który rozrywa wiązania laktozy (cukru mlecznego) w celu uzyskania glukozy i galaktozy. Pomaga trawić laktozę.
SŁODZIKI W ODŻYWKACH BIAŁKOWYCH
Substancja słodząca zastosowana w Amix Iso Prime to SPLENDA. Jest to doskonały i bezpieczny słodzik, który jest bardzo powszechnie stosowany w produktach spożywczych. Splenda jest pochodną sukralozy, nie dostarcza kalorii do organizmu. Dzięki temu odżywki białkowe Amix są smaczne, nie dostarczają cukru, a jednocześnie są odpowiednie dla diabetyków i cukrzyków. W przeciwieństwie do większości tego typu substancji, Splenda nie zostawia nieprzyjemnego gorzkiego posmaku (jak w przypadku stewii, czy ksylitolu) oraz nie podnosi poziomu glukozy we krwi.
A jeżeli szukasz równie topowej odżywki białkowej bez substancji słodzących, o smaku naturalnych – sprawdź koniecznie – Amix Zero PRO.
Żródło: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5903011/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31697573
Nie wiesz jaki smak wybrać? Przygotowaliśmy dla Ciebie listę pięciu topowych smaków z naszego sklepu www.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.