najlepsze białko 2020
AMIX Iso Prime CFM jest doskonałym wsparciem dla osób trenujących, przestrzegających zdrowej, zbilansowanej diety. Produkt nie zawiera praktycznie w ogóle tłuszczu ani węglowodanów, zawartość białka na 100g produktu wynosi aż 90%! Dodatkowo odżywka bialkowa od AMIX stworzona została z wykorzystaniem innowacyjnej mikrofiltracji w przepływie krzyżowym – CFM®.
IZOLAT AMIX ISO PRIME Z CERTYFIKATEM CFM
Technologia CFM® sprawia, że białko serwatkowego uzyskane za pomocą tego procesu jest wolne odwszelkiej maści zanieczyszczeń chemicznych. Jednym z najczęściej wykorzystywanych sposobów do produkcji izolatów serwatkowych jest separacja jonowa. Podczas tego procesu białko poddawane jest działaniu substancji chemicznych (przykładowo kwas solny, wodorotlenek sodu). Białka wyprodukowane metodą CFM przez Glanbia® są wolne od wszelkich zanieczyszczeń i zapewniają najwyższa jakość produktu cechującego się niezwykle wysoką biodostępnością.

jak powstaje białko CFM
Chcesz wiedzieć dokładnie jakie korzyści daje suplementacja białkiem z certyfikatem CFM? Dlaczego jest lepsze od tradycyjnych odżywek białkwych? Zobacz nasz wyczerpujący artykuł – w którym pokazujemy w przyjazny sposób jakie korzyści daje CFM zastosowany w Amix IsoPrime.
BIAŁKO Z DODATKIEM ENZYMÓW
Pewnie nie raz spotkałeś się z sytuację kiedy to po ciężkim treningu – spożyłeś suplement białkowy, który wywołął uczucie dyskomfortu w żołądku. W odżywkach białkowych od Amix – taka sytuacja nie będzie miała miejsca. A to wszystko dzięki DigeZyme. A co to takiego? Jest to odpowiednio wyselekcjonowana mieszanka enzymów trawiennych, opracowana i opatentowana przez Amerykańską Sabinsa Corporation. Enzymy zawarte w systemie DigeZyme® pomagają w rozkładaniu makrocząsteczek na mniejsze elementy, między innymi aminokwasów które znajduja się w Twojej odżywce. Ułatwia i przyspiesza proces wykorzystanie wszystkich składników odżywczych przez organizm.
DIGEZYME SKŁADA SIĘ Z 5 ENZYMÓW TRAWIENIA

digezyme enzymy trawienne
- Amylaza: enzym trawienny którego funkcją jest zerwanie wiązań skrobi i innych polisacharydów, co powoduje wchłanianie glukozy. Jest to enzym trawienny, który pomaga trawić węglowodany.
- Celulaza: Pomaga zerwać wiązania celulozowe, włókno roślinne, powodując glukozę i umożliwiając
- Lipaza: enzym uzyskany w drodze fermentacji Rhizopus oryzae, który rozrywa wiązania między tłuszczami, głównie trójglicerydami, aż do uzyskania glicerolu i wolnych kwasów tłuszczowych, które później zostaną wchłonięte. Pomaga trawić tłuszcze
- Proteaza: enzym uzyskany w drodze fermentacji Spergillus oryzae, którego funkcją jest zerwanie wiązań między aminokwasami, aż do uzyskania wolnych wchłanialnych aminokwasów. Pomaga trawić białko.
- Laktoza: enzymy trawienne który rozrywa wiązania laktozy (cukru mlecznego) w celu uzyskania glukozy i galaktozy. Pomaga trawić laktozę.
jak działają enzymy trawienne
SŁODZIKI W ODŻYWKACH BIAŁKOWYCH
Substancja słodząca zastosowana w Amix Iso Prime to SPLENDA. Jest to doskonały i bezpieczny słodzik, który jest bardzo powszechnie stosowany w produktach spożywczych. Splenda jest pochodną sukralozy, nie dostarcza kalorii do organizmu. Dzięki temu odżywki białkowe Amix są smaczne, nie dostarczają cukru, a jednocześnie są odpowiednie dla diabetyków i cukrzyków. W przeciwieństwie do większości tego typu substancji, Splenda nie zostawia nieprzyjemnego gorzkiego posmaku (jak w przypadku stewii, czy ksylitolu) oraz nie podnosi poziomu glukozy we krwi.
A jeżeli szukasz równie topowej odżywki białkowej bez substancji słodzących, o smaku naturalnych – sprawdź koniecznie – Amix Zero PRO.

słodziki-poziom-glukozy
Żródło: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5903011/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31697573
Nie wiesz jaki smak wybrać? Przygotowaliśmy dla Ciebie listę pięciu topowych smaków z naszego sklepu www.

najlepsze smaki białka
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.