DLACZEGO AMIX ZERO PRO A NIE STANDARDOWE WPI
- W przeciwieństwie do WPI nie jest pozyskiwany z odpadów, surowiec wykorzystany do produkcji to świeże mleko pochodzące z certyfikowanych upraw.
- Zawartość Leucyny – najbardziej anabolicznego aminokwasu – wyższa o 15%.
- Wyższa zawartość immunoglobuliny
- Wysoka zawartość laktoferyny
- Wolne od dodatków chemicznych
- Wolne od antybiotyków
- Nie zawiera hormonów (rBST)
- Minimalna zawartość tłuszczu
- Odpowiednie dla osób z nietolerancją laktozy
ZERO PRO NATIVE – NATYWNE BIAŁKO SERWATKOWE
Jest to obecnie najlepszy izolat białka serwatkowego na rynku, i to bezsprzecznie. AMIX Nutrition kolejny raz zostawia konkurencje daleko w tyle wprowadzając na rynek swoje rewolucyjne metody. Wystarczyłoby powiedzieć, że ZeroPro zawiera aż 94,7g czystego białka w 100g produktu!
Izolat białkowy Amix Zero Pro Native w przeciwieństwie do standardowych odżywek białkowych z serwatki wytwarzany jest ze świeżego mleka. Tradycyjne białka serwatkowe są produktem ubocznym produkcji mleczarskich, sprawia to, że enzymy i bakterie i inne składniki odżywcze często nie są pełnowartościowe. Dodatkowo białko serwatkowe z odpadu najczęściej uzyskiwane jest poprzez fizyczną lub chemiczną separację czy obróbkę cieplną. Procesy pasteryzacji przeprowadzane są w wysokiej temperaturze, prowadzi to do denaturyzacji białka, przez co spada jego biodostępność dla organizmu.
Technologia, która została wykorzystana do produkcji izolatu białka serwatkowego Pronativ® od AMIX znacząco różni się od konwencjonalnych sposobów produkcji. Filtracja na zimno, poprzez którą uzyskany jest produkt, odbywają się w temperaturze 10 ° C, co umożliwia uzyskanie białka serwatkowego ze świeżego mleka. Proces ten pozwala zachować białka mleka w naturalnej formie. Uzyskujemy dzięki temu białko doskonale przyswajalne przez nasz organizm, jest to najczystsza możliwa forma odżywki białkowej na rynku.
JAK POWSTAJE AMIX ZERO PRO NATIVE?
Białko serwatkowe jest najpopularniejszym z surowców wykorzystywanych do produkcji suplementów białkowych. Serwatkowe odzywki białkowe są bardzo powszechne na rynku, dostarczają pełnowartościowego białka, które zawiera w sobie wszystkie niezbędne aminokwasy. Na rynku dostępny jest szereg różnych białek serwatkowych, różnią się one smakami czy procentową zawartością białka na 100g produktu, jednak nie tylko te parametry świadczą o jakości odżywki.
Białko serwatkowe różni się też metodami uzyskania, najnowsze technologie, z których korzysta firma AMIX Nutrition pozwalają wyprodukować najczystsze białko serwatkowe na rynku. Uzyskanie najczystszej odżywki białkowej na rynku było możliwe dzięki firmie francuskiej firmie Lactalis,
która od 1993 roku zajmuje się produkcją produktów mlecznych, będąc jednocześnie największą tego typu korporacją na świecie.
Naukowcy Lactalis opracowali innowacyjną technologię filtracji na zimno, która umożliwiła ekstrakcję natywnego białka serwatkowego bezpośrednio ze świeżego mleka. Proces ten jest możliwy dzięki wykorzystaniu mikrofiltracji i ultrafiltracji w niskiej temperaturze. Pozwala to na uzyskanie najczystszej odżywki białkowej, która cechuję się nieprawdopodobną biodostępnością.
Jakość od początku do końca, Zazwyczaj zwracamy uwagę głównie na sam produkt końcowy, ewentualnie sam proces produkcyjny. W przypadku Pronativ® przykładamy wagę nie tylko do uzyskania najlepszego możliwego produktu ale też samego surowca, z którego powstaje odżywka. Świeże mleko, które wykorzystujemy pochodzi z kontrolowanych, według wszystkich norm europejskich, gospodarstw z Alp Francuskich.
Mleko wykorzystywane do produkcji Pronativ® pochodzi z kontrolowanych upraw w Alpach Francuskich, spełniających wszystkie normy światowego i europejskiego przemysłu. Technologia, która została wykorzystana do produkcji izolatu białka serwatkowego Pronativ® znacząco różni się od konwencjonalnych sposobów produkcji. Filtracja na zimno, poprzez którą uzyskany jest produkt, odbywają się w temperaturze 10 ° C, co umożliwia uzyskanie białka serwatkowego ze świeżego mleka. Proces ten pozwala zachować białka mleka w naturalnej formie. Uzyskujemy dzięki temu białko doskonale przyswajalne przez nasz organizm, jest to najczystsza możliwa forma odżywki białkowej na rynku. Izolat białka Amix ZeroPro jest świetnym wyborem dla osób z nietolerancją laktozy, dodatkowo zawiera więcej immunoglobuliny i laktoferyny od standardowyc izolatów białkowych. Jest całkowicie wolny od zanieczyszczeń i antybiotyków. Godna uwagi jest również niesamowicie wysoka zawartość Leucyny, najważniejszego z aminokwasów. Pronativ zawiera aż 15% więcej leucyny od innych izolatów białka serwatkowego!
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.